Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emlékirataim

Horthy Miklós: - Emlékirataim

Könyv szerző(i): Horthy Miklós:

értékelés  (3)
értékelje:

Könyv kiadó: Európa Könyvkiadó 2011

440 oldal
 
 
Eredeti ár: 3 500 Ft
Akciós könyvek: -20 %
Könyvesbolt kedvezményes ár: 2 800 Ft
Az Ön megtakarítása könyváruházunkkal: 700 Ft
 
 
darab rendelés

Ismertető:


Kenderes (Szolnok megye, Magyarország), 1868. június 18. az induló és Estoril (Portugália), 1957. február 9. a befejező pontja annak a hosszú, csaknem kilenc évtizedes életpályának, amelynek nyolc évtizedéről maga az számol be, aki megfutotta: vitéz nagybányai Horthy Miklós, volt tengerésztiszt, I. Ferenc József király és császár udvari szárnysegéde, flottaparancsnok altengernagy, a szegedi ellenkormány hadügyminisztere, a nemzeti hadsereg fővezére, Magyarországnak 1920. március 1-jétől 1944. október 16-ig kormányzója és "legfelsőbb hadura", a németek, majd az amerikaiak foglya, végül pedig – haláláig – portugáliai magyar emigráns.

Életében – s halála után is sokáig, talán mind a mai napig – jó és rossz szándékú legendák övezték személyét: párthíveinek s ellenfeleinek gyakran indulat táplálta, célzatos ferdítései: túlzások és elhallgatások egy- és másfelől.
Számvetéséből – emlékiratából –, amelyet öregen, életének utolsó évtizedében készített, talán tisztábban rajzolódik ki alakja, s mi a hosszú évtizedek biztosabb távolából ma már nem minden együttérzés nélkül tekintjük személyes sorsának bizonyos értelemben nemzetéével is rokon tragikumát.
 

Horthy Miklós:
további könyvei

Horthy Miklós: - Emlékirataim
Európa Könyvkiadó
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.