Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horthy Miklós Társaság

Budapest

 

 

Kedves Olvasóink, Látogatóink!

Honlapunk folyamatos fejlesztés és feltöltés alatt áll.
Az esetlegesen előforduló hibákért és hiányosságokért
megértésüket és szíves türelmüket kérjük.

Tisztelettel: a honlap szerkesztői

 

 

Levelezési cím: H-2071 Páty, Május 1. u. 27.
Telefon: (+36) - (23) - 343 - 467
Mobil: (+36) - 20 - 961 - 2967
E-mail cím: horthy @ horthy . hu
Honlap: www.horthy.hu
 

 


Belföldi számlaszám: ERSTE Bank Rt.: 11600006-00000000-06685485
Nemzetközi számlaszám: HU04-11600006-00000000-06685485
Adószám: 18107865-1-41

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Goldwäscherstraße 29, 76661 Philippsburg

(Georg Albrecht, 2020.04.13 15:14)

Tisztelt Horthy Miklós társaság!

Nejemmel – mindketten 73. éveinket tapossuk - Budapesten születtünk, röviddel a rendszerváltás elött jöttünk ki (tulajdonképpen vissza) Németországba majdnem 300 évvel sváb öseink magyarországi letelepedése után. Egyik sorstársunk mondta ki helyesen: mi svábok jó magyarok voltunk.

Annak a kornak a gyerekei voltunk, amikor otthon tele akarták tömni a fejünket a régi idök hibáival, föleg a Horthy-rendszert szídva, de ez valahogy nem fogott meg bennünket.

Nemrég otthon rokonok megvették nekünk a közelmúltban kiadott Edgar v. Schmidt-Pauli szerzötöl a Nikolaus von Horthy, Admiral, Volksheld und Reichsverweser címü könyvének magyar fordítását.
https://www.szoljon.hu/kultura/helyi-kultura/mathe-erika-magyarul-adta-ki-horthy-miklos-eletrajzat-1979148/

Nem tudtuk kivárni, mig mi haza nem megyünk és elhozzuk, igy megvettük a német eredetit, amit a Toth-Verlag Hamburg adott ki az 1940-es években.

Mélyen belemerültem a könyv olvasásába és amit eddig éreztem Kormányzó úrunk irányában több minden olvasmányom - köztük az Emlékirataim -, alapján méginkább megerösödött bennem a nagysága elötti tiszteletem.

Valami részletet meg akartam nézni az interneten és mit találok?
https://www.mdr.de/zeitreise/miklos-horthy-100.html

Arra gondoltam, hogy egy sor kijelentését megcáfolom a hölgynek, de nekem nincsenek olyan érveim, mint amilyenekkel bizonyára Önök rendelkeznek. Ha gondolják hívják fel a hölgy figyelmét a tévedéseire. Ez a cikke már másodszor jelenik meg hamis állításokkal, ezzel befolyásolják az itteni olvasók tisztánlátását.

Ha megtennék és lenne következménye, tisztelettel kérném értesítésüket.

Köszönöm elöre is a fáradozásaikat.

Tisztelettel

Georg Albrecht
Németországk.rozika@gmail.com

(Kállainé Kun Róza, 2013.11.17 22:24)

Üdvözlöm Önöket!
Azért fordulok Önökhöz, hátha tudnának nekem segíteni. Napjainkban előkerült egy önmagát királynak nevező úr, név szerint Daka József. Azt állítja, hogy Horthy kormányzó úr koronázta meg titokban egy várban, s erről már élő tanú nem tud bizonyítékot adni. Az állítólagos király köré most egy szervezet alakult, és követelik a királyság visszaállítását. A kérésem az, hogy ha van Önöknek a birtokukban bármilyen igazoló vagy cáfoló okirat (pl. Napló vagy valamilyen feljegyzés) erről a koronázásról, szíveskedjenek annak másolatát elküldeni részemre. Népünk jövője függ ettől.
Köszönettel: Kállainé Kun Róza

Re: k.rozika@gmail.com

(Admin, 2013.11.18 08:40)

Miért nem a rendszerváltáskor lépett elő, és adta meg az irányt. Horthy Miklósnak nem tudom, hogy lett volna-e joga koronázni. Sok a kérdés, de a választ Isten tudja. Véleményem szerint lelkes magyar emberről van szó, aki nem rossz szándékkal állít, amit mond. Sajnos nemrég távozott Istenhez közelebb az utolsó Horthy. Miért várt ennyit. Most a kormány vállalta magára a nemzet vezető szerepét. FIDESZ vezérkara igyekszik pengeélen megfelelni mindenkinek s közben kapja az elismeréseket mindenhonnan. Reméljük, hogy büszkék leszünk rájuk is, és Isten is áldását adja rá. Trianon átka miértje kísér minket, de valóban a Kormányzó volt az utolsó olyan politikus, aki a zsidóságot is megmentette. Oktatási minisztere is zsidó származású volt, és Orbán Viktor is a nyomdokaiban van jelenleg, hisz az égisze alatt változtatja meg az oktatási rendszert. Drukkoljunk, hogy sikerrel járjon. Daka József úrnak jó egészséget kívánok.

fehertoi@citromail.hu

(Lehoczky István, 2011.02.13 21:15)

Tisztelt Társaság! én egy újfehértói nyugdijas vagyok és a birtokomban van egyeredeti levelezőlap,melyen Horty istván aláirása is rajta van.A lap a Hunnia Magyar Technikusok Szövetsége egyik összejövetelén készült,melynek nagybátyám néhai Lehoczky László is tagja volt.Ha érdekli Önöket a másolatot átfaxolhatom Tisztelettel Lehoczky István

1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 61.

(Marton Gyula, 2010.05.28 18:01)

Kérem szíves értesítésüket a születésnapi rendezvény pontos helyéről és időpontjáról.
e-mail címem: martongy37@t-online.hu
Értesítésüket előre is köszönöm. M.Gy.